zvaný také třebule. Kořeninová zelenina a bylinka našich babiček, hojně užívaná v 19. stol. v kuchyni Magdaleny Dobromily Rettigové. Čerstvé listy mají jemnou vůni a chuť podobnou anýzu nebo fenyklu. Používáme podobně jako zelenou petrželku – do polévek, pomazánek, salátů, k vajíčkům, na chleba s máslem aj. Pěstování snadné, má rád spíše vlhčí p...
zvaný také třebule. Kořeninová zelenina a bylinka našich babiček, hojně užívaná v 19. stol. v kuchyni Magdaleny Dobromily Rettigové. Čerstvé listy mají jemnou vůni a chuť podobnou anýzu nebo fenyklu. Používáme podobně jako zelenou petrželku – do polévek, pomazánek, salátů, k vajíčkům, na chleba s máslem aj. Pěstování snadné, má rád spíše vlhčí podmínky, sám se vysemeňuje a udržuje samovýsevem.
Číst dál