Jednoletá, nenáročná zelenina, známá ve formě – žluté, zelené a červené (rudé). Lze ji vařit jako špenát (má nižší obsah kyseliny šťavelové) nebo jíst syrovou jako součást salátu, má vysoký obsah vitaminu C. Sklízíme celé mladé rostliny nebo odlamujeme zespodu listy. Pěstování je bezproblémové, výsev brzy na jaře, snadno se množí samovýsevem. Pr...
Jednoletá, nenáročná zelenina, známá ve formě – žluté, zelené a červené (rudé). Lze ji vařit jako špenát (má nižší obsah kyseliny šťavelové) nebo jíst syrovou jako součást salátu, má vysoký obsah vitaminu C. Sklízíme celé mladé rostliny nebo odlamujeme zespodu listy. Pěstování je bezproblémové, výsev brzy na jaře, snadno se množí samovýsevem. Pro postupnou sklizeň na jídlo vyséváme postupně, při pěstování na semeno necháme rostliny dozrát. Zapleveluje. Je cizosprašná, při maloplošném udržování odrůd a příznivém utváření terénu (mezi odrůdami jsou přirozené či umělé překážky jako keře, stromy, budovy; porosty jsou napříč směru větru apod.) v okolí ve vzdálenosti 100m nemá kvést jiná odrůda. Na semeno sklizeň celých rostlin, dosušit je zavěšené, pak vymlátit/vytřít/vyšlapat semena.
Číst dál