Gengel z.ú. jako nezisková nevládní organizace usiluje o uchování starých, krajových, rodinných a podobných odrůd jako našeho společného kulturního dědictví. Ve spolupráci s dalšími dobrovolnými uchovateli nabízí Gengel tyto odrůdy veřejnosti.

Mapa česneku a šalotky  

KNI016  

Popis

Mapa česneku a šalotky/Rodinné a krajové odrody cesnaku a šalotky na Slovensku.
Obrazová mapa česneku a cibule šalotky - celobarevný oboustranný plakát formátu A2 na křídovém papíře, složen do formátu A5. Připravil Gengel o.p.s.
Obrazové mapy zachycují fotografií vybrané odrůdy česneku a šalotky uchovávané Gengelem a s ním spolupracujícími udržovateli v ČR a SR. Odrůdy jsou na mapách umístěny přibližně do míst svého původního výskytu nebo dlouhodobého pěstování. Fotografie je zobrazují jako stroužky, rostliny na záhonu, sklizené hlavičky nebo pacibulky u česneku a cibulky či hnízda u šalotky. V tabulkách u obou map je přehled zobrazených odrůd s kódy, pod kterými jsou vedeny v gengelské sbírce. Na mapě České republiky je devatenáct odrůd česneku a čtyři odrůdy šalotky, na mapě Slovenské republiky pak šest česneků a dvě šalotky. Průvodní text česky (mapa České republiky - jedna strana) a slovensky (mapa Slovenské republiky - druhá strana).
Česká mapa vyšla jako součást časopisu Bio/Zpravodaje starých odrůd č. 5/2019, slovenská mapa v časopise Doma v záhrade v září 2019.

Uchovatelé

Uchovatel G.E. 374 01

Nabízí.

Podobné odrůdy

Nahoru